Запознаване с инструментите за SEO оптимизация

0

Запознаване с инструментите за SEO оптимизация

Ако промотирате уеб сайт или онлайн бизнес, бихте могли да улесните работата си посредством специализиран софтуер (програма). Колкото до поддръжката на сайта, където обикновено можете да използвате готов софтуер, за да изграждате уеб страници и да ги качвате на хост-сървър, в оптимизацията за търсачки също са разработени много инструменти (тулове), които могат да свалят товара на голяма част от рутинните задължения от раменете ви.

Има няколко типични задачи, с които всеки оптимизатор на уеб сайтове трябва да извършва ежедневно. Най-популярните сред тях са: търсене на ключови думи; оптимизиране на позицията на страниците по ключови думи; добавяне на сайта в търсещите машини (от англ. – search engine submission), проверка на класирането по ключови думи; търсене и откриване на линк партньорства; създаване и управление на PPC кампании (от англ. – Pay Per Click – плати за кликване), както и много други.

В този “тренировъчен курс”, ще се фокусираме върху програмата Web CEO, като основен SEO инструмент, тъй като чрез него можем да получим достъп до всички гореизброени SEO задачи, както и до такива, които не са така често използвани от SEO специалистите, но ще са ви от полза.

SEO софтуер от типа на Web CEO, позволява да управлявате едновременно няколко сайта и да провеждате пълния цикъл от SEO дейности за промотиране, включително предварително прогнозиране (проучване на пазара и неговите ниши) и оценка на резултатите. Също така, тази SEO програма дава достъп до опция за шпиониране на конкурентите ви и техните Интернет маркетинг техники.

Безплатната (орязана) версия на програмата можете да свалите от от http://www.webceo.com/download/ и можете да тествате повечето операции, които са описани в тази статия. Освен това, Web CEO може да бъде използвана и за целите на Интернет маркетинга, а не само за оптимизация за търсачки. Разбира се, само някои от функциите на програмата са достъпни в безплатната версия на програмата.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*