Какво трябва да знаем преди да започнем да се занимаваме с Интернет маркетинг – 3

0

Какво трябва да знаем преди да започнем да се занимаваме с Интернет маркетинг – 3

За да посетите дадена уеб страница, единственото, което трябва да направите е да въведете нейния адрес в адрес бара на вашия браузър. Добре, но какво правим, когато не знаем този уеб адрес или когато искаме да намерим всички уеб сайтове, посветени на дадена тематика?

Това са случаите, при които прибягваме до употреба на търсещи машини (търсачки) или онлайн директориите. Трите най-известни търсачки са: Google, Yahoo! and MSN (понастоящем наричащ се Windows Live Search). Тези 3 търсачки са най-предпочитани от Интернет потребителите и всеки притежател на уеб сайт се стреми да включи своя уеб ресурс в им базите данни. Защо? Много просто. Ако хората могат да открият сайта ви чрез някоя търсачка, тя се превръща в безценен източник на трафик към вас. А това от своя страна повишава приходите ви, ако продавате някакви стоки или услуги.

Всъщност, търсещите машини са многобройни и се различават една от друга по начина си на действие. По-нататък ще направя една отделна секция, посветена на темата “Как да разбираме търсачките”, която ще включва няколко статии, които ще имат за цел да ви запознаят с основните им принципи на действие.

Има още една точка, която не сме застъпили в повърхностния ни преглед на способите на SEM, и това е ролята на имейлите в ежедневната ни онлайн маркетингова дейност. Тази тема включва най-общо използването на тази форма на комуникация за разпращане на оферти за стоки и услуги на вашите настоящи и потенциални клиенти.

Електронната поща (съкратено “имейл”) е метод, чрез който можете да създавате, изпращате, запазвате и получавате съобщения посредством електронни системи за комуникация. Имейл системите се оказаха решаващи за развитието на Интернет от неговото създаване до днес.

Електронната поща бързо стана популярна като форма за електронно общуване и се превърна в допълнителен и много полезен инструмент за Интернет маркетинг специалистите. Тази и другите форми на Интернет маркетинг, ще бъдат разгледани в дълбочина в следващите статии на този импровизиран курс по SEO и SEM. По този начин всеки от вас, който проявява интерес към тези науки, ще може да си избере своя Интернет ниша, в която да започне да развива своя онлайн бизнес.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*