Какво трябва да знаем преди да започнем да се занимаваме с Интернет маркетинг

2

Какво трябва да знаем преди да започнем да се занимаваме с Интернет маркетинг

Добрата новина е, че Интернет маркетинга се разраства бързо и предлага широк спектър от възможности както за малкия, така и за големия бизнес. От двете досегашни статии, посветени на въведението в Интернет маркетинга, се запознахме с науката Интернет маркетинг, нейната основна структура и практически стъпки, които трябва да се следват, за да можем да започнем да развиваме свой собствен онлайн бизнес.

На този етап, още преди да сме се гмурнали в дълбините на този ИТ бранш, нека дефинираме някои от основните понятия в него, без които не можем да започнем.

Онлайн маркетингът се занимава основно с уеб сайтовете, техните уеб страници, търсещите машини (Google, Yahoo!, MSN и др.) имейли и Интернет като основа на Глобалната мрежа (съкратено – WWW). Всички тези области се използват за реклама и продажби на стоки и услуги.

Ако се обърнем към Уикипедия за дефиниция на понятието Интернет маркетинг, ще намерим следната информация:

Глобалната мрежа, съкратено – WWW или просто Мрежата, е система от взаимосвързани посредством линкове документи (хиперлинкове), които присъстват в интернет пространството. Хиперлинковите документи (уеб страниците) са поместени на уеб сървъри – специални компютри, които получават и обслужват заявките подавани от интернет страниците.

Всеки уеб сървър или хост има свой собствен уникален интернет адрес, чрез който може е да бъде намерен в уеб пространството. Този адрес се нарича IP address (чете се Ай Пи адрес). Стандартният IP адрес съдържа 4 цифри разделени помежду си от точки. Например, 63.146.123.0 е адресът на сървъра, където е разположен сайтът Google.com.

На един уеб сървър могат да са разположени един или няколко уеб сайта. Сайтът представлява съвкупност от уеб страници, свързани помежду си и помещаващи се на даден домейн или суб-домейн в Интернет. Той може да бъде безпогрешно идентифициран чрез своето име на домейн, например http://wordpress.com/.

Имената на домейни се преобразуват в IP адреси от Глобалната DNS (Ди Ен Ес) система. Това означава, че всеки път, когато заредите в адрес бара на браузъра си адреса http://wordpress.com/, последният изпраща заявка до DNS системата, като в отговор, тя му връща IP адреса, на който е разположен (се хоства) съответния сайт. След това, браузърът се свързва със сървъра директно и “моли” за достъп до съответната страница.

Comments

  • takovbg
    March 31, 2010

    Много точно е изказано. (soft_tech@mail.bg)

  • Петър Йорданов
    December 14, 2010

    Менталната подготовка наистина е най-важна!

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*