Как да оптимизираме за Yahoo?

0

Как да оптимизираме за Yahoo?

За да успеете да заемете високи позиции в Yahoo, трябва да направите същите неща, които писах, че са ви необходими, за да подобрите позициите на своя уеб сайт в Гугъл. Off-page факторите (като линк популярност, анкор текст и др.) са много важни. Някои SEO експерти смятат, че е по-лесно да се класирате на по-високи позиции в Yahoo, защото за тях вътрешните ви линкове са от най-голямо значение и не изглежда да има изискване за линкова релевантност. От Гугъл твърдят, че техният основен показател PageRank има по-голяма тежест, когато идва от сайтове с релевантно (сходно) съдържание на вашето, отколкото от такива, които не са. Релевантността на линковете няма такова значение за Yahoo.

Аналогично на другите търсачки, Yahoo ще добавят сайта ви в своя индекс безплатно, ако има линкове от други сайтове (backlinks), които водят към него. Също като Гугъл, ботовете на Yahoo са много активни и ежедневно обновяват своята база данни. Възможно е, обаче, да отнеме няколко седмици на Yahoo преди да добави новите страници, които е открил посредством т.нар. Referring links (линкове реферали). От друга страна, страниците, които вече фигурират в индекса на Yahoo, биват обхождани много по-често – обикновено по веднъж на няколко дни.

През март 2004 г Yahoo стартираха своята платена програма наречена Yahoo Site Match. Повече подробности за нея можете да откриете на уеб адрес: http://searchmarketing.yahoo.com/srch/index.php.

Ценовата листа е достъпна на този адрес: http://searchmarketing.yahoo.com/srchsb/sse_pr.php?mkt=us.

Yahoo Site Match гарантира, че сайтът ви ще се появи сред неспонсорираните резултати на Yahoo и в други портали като AltaVista и AllTheWeb.

Нека хвърлим едно око на факторите, които са от най-голямо значение за Yahoo и които ще ви помогнат да подобрите позициите си в неговите SERP.

Използвайте ключови думи в името на своя домейн, както и в TITLE тага. Вашият TITLE трябва да включва най-важните ви ключови думи и фрази. Не забравяйте, никога не разделяйте важните ключови фрази във вашето заглавие.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*