МЕТА описание и ключови думи за Yahoo

0

МЕТА описание и ключови думи за Yahoo

Търсачките от семейството на Yahoo не отдават никакво значение на META таговете, когато оценяват фактора релевантност. Има други фактори, обаче, които всеки уебмастър, който иска сайтът му да се класира добре в Yahoo, трябва да има предвид:

1.    Използвайте ключови думи в заглавните тагове от H1 до H6;

2.    Използвайте ключови думи в анкор текстовете на линковете и ALT атрибутите на изображенията в сайта ви;

3.    Основното съдържание на body-то и имената на URL-ите трябва също да съдържат ключови думи в себе си;

4.    Препоръчителното количество на ключовите думи в BODY тага за Yahoo е от 5 до 8%.

Каталогова страница с множество линкове на нея, например карта на сайта (sitemap), ще ви е от голяма полза при индексирането от Yahoo и класирането в неговия SERP.

Можете да добавите (събмитнете) индексната си страница в Yahoo и по този начин да помогнете на Yahoo Slurp (паякът на Yahoo) да ви намери, обходи и индексира и останалите страници от сайта ви. Ако Yahoo не намери някоя важна страница от сайта ви, обаче, най-добре я добавете към индекса й собственоръчно.

Както и при останалите търсачки, солидната и легитимна линкова популярност (link popularity) се счита за особено важен фактор за оценяване от ботовете на Yahoo.

Yahoo не гледа с добро око на създаването на т.нар. сайтове сателити, които се въртят около основната тема на главния сайт. Например, ако продавате офис обзавеждане и решите да създадете няколко сайтове сателити за всеки от различните видове офис обзавеждане, това може да изглежда подозрително на Yahoo. Следователно, задължително се уверете, че всеки ваш сайт (ако имате повече от един) е уникален и създаден със съответна цел. Така ще докажете на търсачките, че ресурсът ви е ценен както за тях, така и за потребителите му.

Както за всяка друга търсачка, така и за Yahoo е от изключителна важност да създавате уникално и качествено съдържание.

Reblog this post [with Zemanta]

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*