Търсачката Гугъл

0

Търсачката Гугъл

Гугъл (http://www.google.com)

Гугъл е най-известната търсачка в света и засега печели убедително надпреварата с основните си конкуренти сред гигантите в бранша – Yahoo! и  Live Search. Нейният дял в потребителското търсене възлиза на над 60%. Гугъл съхранява в индекса си милиарди уеб страници така, че интернет потребителите да могат да намерят сред това огромно количество електронна информация точно това, което търсят. В допълнение към това, Гугъл предоставя множество услуги, инструменти (тулове), рекламни мрежи и уеб решения за вашия бизнес, чрез които можете успешно да поддържате високи позиции в SERP-а му (от англ. – Search Engine Result Pages, т.е. резултати в търсачките).

Можете да добавите своя уеб сайт в индекса на Гугъл и ръчно на адрес: http://www.google.com/addurl/ и той вероятно ще бъде добавен в базата данни на най-голямата търсачка до 1-2 месеца. Също така, можете да си създадете Гугъл акаунт. Това става като отидете на Google Webmaster Tools и добавите карта за вашия сайт (от англ. – Sitemap). Повече информация за това как да си създадете свой sitemap, моля продължете да четете статиите, които публикувам в този SEO блог. Ще има отделна статия по темата скоро.

Имайте предвид, че Гугъл може и да игнорира вашата ръчна заявка за добавка на сайта ви към неговия индекс. Понякога процесът отнема няколко месеца, а друг път – молбата ви така и не бива одобрена. Дори, ако бот на Гугъл намери вашия сайт и го обходи, търсачката може и да не го одобри за добавяне към своята база данни. Най-често това се случва, ако няма никакви външни линкове (от други сайтове), които да водят към сайта ви.

Ако обаче търсачката ви открие, следвайки линкове от други сайтове, които са вече индексирани и водят към уеб сайта ви, тогава шансовете ви за включване в индекса на най-популярната търсеща машина рязко нарастват. В такъв случай, Гугъл може да добави вашия сайт без да сте полагали каквито и да било усилия това да стане. Шансовете са най-големи, ако уеб сайтът присъства в някоя от най-популярните и уважавани директории в Интернет, каквато е DMOZ (www.dmoz.org).

В заключение ще кажа, че ръчното добавяне в Гугъл може да спомогне сайтът ви да бъде индексиран от най-известната търсачка в света, но линковете определено са много по-сигурен и по-бърз вариант за това.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*