AllTheWeb и AltaVista

0

AllTheWeb и AltaVista

FAST Search / AllTheWeb и AltaVista (http://www.alltheweb.com)

FAST (понастоящем наричана Fast Search and Transfer) е норвежка компания, която се е специализирала в търсенето и подбора на технологични решения. Преди известно време FAST изобретиха търсачката AllTheWeb. През 2003 г. търсещите машини AltaVista и AllTheWeb бяха закупени от търсачката Overture, която от своя страна стана собственост на Yahoo. Оттогава се счита, че  AllTheWeb се е присъединила към търсачките от семейството на Yahoo.

В резултат на това, паякът на AllTheWeb беше официално спрян и вече не обхожда интернет пространството. Опцията за добавяне на сайт към AllTheWeb също беше премахната. XML feed-а и платените програми на AllTheWeb бяха прехвърлени към програмите на Yahoo! Search Marketing. Добавянето на сайт към Yahoo и индексирането от тази търсачка, гарантира включването на страниците ви и в търсачките AltaVista, Yahoo! Web Results, AllTheWeb, Live Search, HotBot и др.

AltaVista (http://www.altavista.com) някога беше голям играч в бранша на търсачките. До преди около 7 години те със пълно право можеха да претендират, че са най-популярната и използвана търсеща машина. От тогава досега, AltaVista загуби голяма част от своята независимост и известност. Днес, от тази търсеща машина идва много малко трафик. Същото е положението и със AllTheWeb, закупена съвместно от Yahoo и Overture.

Reblog this post [with Zemanta]

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*