Windows Live Search

0

Windows Live Search

Как да оптимизираме за Windows Live Search (www.live.com)

Можете да добавите своя сайт в търсачката Live Search (наричана в миналото MSN Search) напълно безплатно на адрес: http://search.msn.com/docs/submit.aspx, но е силно препоръчително преди това да сте си осигурили поне няколко backlinks (външни линкове, водещи към сайта ви), за да има някакъв ефект.

MSN е абревиатура, която означава Microsoft Network и преди всичко беше замислена като решението на Майкрософт за алтернатива на интернет търсачка. Въпреки това, първоначално Майкрософт захранваха своята MSN от резултатите на Inktomi и нямаха още свой собствен бот (паяк).

От февруари 2005 г Майкрософт вече имат своя търсачка със собствена база данни и собствен паяк. Следващото значимо събитие в развитието на търсачката на Майкрософт се случи на 11 септември 2006 г, когато те промениха нейното име от MSN Search на Live Search. От този момент нататък, Live Search се превърна в една от най-популярните 3 търсещи машини в света. На нея се падат около 11 % от цялото световно онлайн търсене. Определено има смисъл да положите усилия да пласирате сайта си на по-предни позиции в търсачката Live Search, тъй като резултатите ще са осезаеми. От Майкрософт са особено горди с методите, които са развили за борба със спама. Те твърдят, че техните сложни технологични схеми успяват да се преборят дори с потенциалните спамери.

Списанието PC magazine публикува преди време статия, в която се казваше:

“Спамерите все по-настойчиво се опитват да си пробият път към SERP-а и ние от Майкрософт се надяваме, че техният антиспам филтър ще засенчи дори този на Гугъл”.

За повече информация относно тази статия, посетете: http://www.pcmag.co.uk/news/1155758.

Можете да разберете дали паяк на Live Search е посетил вашите сървър логове, като ги проверите за следната информация: името на бота на Майкрософт е MSNBot, IP адресът му е от вида 65.55.xx.xx и 65.64.xx.xx, хостът е msnbot.msn.com, а потребителският му агент – “msnbot/1.1  (+http://search.msn.com/msnbot.htm)”.

На този етап, основните правила за оптимизиране за Live Search са сходни с тези за останалите търсачки. Добавете своя сайт в най-важните директории, сдобийте се със солидна и качествена link popularity, стремете се да постигнете оптимален баланс на ключовите си думи (релевантност с цялостното съдържание, количество и т.н.). Можете да помислите и да заделите известен бюджет, за да бъде сайтът ви добавен в спонсорираните резултати. Live Search отдава еднакво значение както на off-page, така и на on-page факторите при оценка на уеб страниците.

Reblog this post [with Zemanta]

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*