Yahoo директория

0

Yahoo директория

Yahoo! Директория (http://dir.yahoo.com)

Съществуват два варианта да добавите уеб страници в Yahoo директория. Първият е да плащате по 299 долара на година (за сайтове със съдържание за възрастни – 600 долара годишно) като по този начин най-вероятно сайтът ви ще бъде добавен до няколко дни. Ако, обаче, решите да минете по безплатния non-commercial път, може да се наложи да чакате с месеци, а много често сайтовете, които кандидатстват за добавяне по тази начин, изобщо не се добавят в Yahoo. На който и от двата варианта да се спрете, задължително ще трябва да си направите регистрация в директорията Yahoo преди това.

В последно време от Yahoo правят опити да вкарат в употреба т.нар. Click-through измерване като част от системата им за оценка на релевантността. Търсенията през Yahoo вместо да дават резултати, които да препращат директно към съответните уеб сайтове, водят към вътрешния му redirecting script (пренасочващ скрипт) на търсачката. По този начин Yahoo проследява и измерва статистически какво търсят потребителите. Освен това, търсачката изчислява и страниците, които не са включени в индекса й, но към тях водят линкове от сайтове, които присъстват в индекса на Yahoo.

Ще ви споделя няколко съвета, които ще са ви полезни, когато искате да добавите по-бързо даден сайт в Yahoo директорията, при това напълно безплатно. Първо, поставете текст “Всички права запазени” (т. нар. Copyright notice) във футъра на сайта си. Избягвайте употребата на т. нар. Trademarks (фирмен знак, лого) докато не събмитнете сайта си в Yahoo и не бъдете индексирани от него. Изглежда, че от Yahoo избягват публикуването на всичко, което има по себе си фирмени знаци. Директорията Yahoo ще добави допълнителни страници от вашия сайт (освен тази, която вие сте посочили за добавяне) и под домейни, ако редактор сметне съдържанието за уникално и ако няма много информация на тази тематика в категорията.

Изглежда, че Yahoo ще отхвърли кандидатурата ви, ако домейнът ви се състои от повече от 54 символа. Затова се стремете да подбирате имена на домейни, които са съставени от по-малко от 55 символа (в тази бройка не се включва разширението, например .com или .net). Освен това, Yahoo редовно проверява за неактивни линкове. Ако сайтът ви е временно offline (паднал) по време на някоя от тези проверки, може да бъдете премахнати от Yahoo директорията.

Reblog this post [with Zemanta]

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*