Анкор текст и ALT атрибут

0

Анкор текст и ALT атрибут

Анкор текст

Употребата на ключови думи във видимия текст на линковете (още наричан анкор текст) е от голямо значение. Това важи както за изходящите линкове (outbound links), така и за линковете към вътрешни страници. Когато предоставяте на потребителите си препратка към други уеб страници, думите, които използвате, за да наименовате съответните линкове, се считат за описателни за тези страници.

Обикновено, един анкор текст изглежда по този начин:

Кликнете тук за <a href=”http://www.somesite.com/keyword-phrase.html” title=” този текст ще е видим, когато поставите мишката върху него “> анкор текст </a>

Забележка: Когато линквате към ваши страници преименувайте тези страници, така че техните URL-и да съдържат основните ключови думи в себе си и те да са разделени с тирета помежду си. По този начин ботовете на търсачките ще ги разчитат като отделни думи. Това е за предпочитане вместо да съдържат сляти ключовите ви думи или да са разделени с долна черта. Ако не са разделени с тирета, ботовете ще ги възприемат като една слята дума, което не е за предпочитане.

Не прибягвайте до употребата на URL-и, в които са използвани прекалено много ключови думи. Обикновено, е напълно достатъчно да имате до 3 линка на страница, съдържащи основните ви ключови думи и фрази. За предпочитане е това да са първите 3 линка в страницата.

ALT атрибути на изображенията

ALT таговете съдържат алтернативни текстове, които се използват, за да обяснят на браузърите, които не поддържат изображения или по някаква причина не могат да заредят изображението, какво е изобразено на него. Първоначално тези ALT тагове са били замислени с идеята да помагат на незрящите хора да разбират картинките в уеб сайтовете. В последствие, търсачките започват да използват тези ALT атрибути, за да заменят ролята на анкор текста при хиперлинковете. Това прави ALT таговете идеални за оптимизация.

Пример:

<img src=”images/logo.gif” alt=”Графично изображение” width=”415? height =”100? / >

Като правило, ако вкарате своята ключова дума или фраза в своя ALT текст (разбира се, само ако е релевантна на съдържанието на страницата и на самото изображение), ще получите повишаване на релевантността за тази ключова дума или фраза в повечето търсачки. Гугъл често взима първият ALT текст и го използва за описание на резултатите от търсенето, така че имайте това предвид, когато избирате ALT атрибут за първото си изображение на дадена уеб страница.

За да избегнете опасността да бъдете отчетен като спам, никога не премахвайте истинските описания на изображенията, когато ги насищате с избраната от вас ключова фраза и не насищайте ALT текстовете с прекалено много ключови думи, за да не си докарате някое наказание.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*