Гео таргетиране и съвети при избор на заглавен таг

0

Гео таргетиране и съвети при избор на заглавен таг

Продължение от Заглавен HTML таг (Title tag)…

Друго важно нещо, което трябва да запомните е, че трябва да сте максимално конкретни, ако бизнеса ви е разположен само на територията на определени континент, държава, град и т.н. Това е т.нар. гео таргетиране. При гео таргетирането трябва да подбирате основните си ключови думи така, че да привлечете вниманието на тези интернет потребители, които се намират в географския регион, където е ситуирана дейността на вашата фирма.

Например, ако един клиент търси да закупи дадена стока (примерно дрехи), той най-често ще започне своето търсене в Гугъл с ключовата дума “дрехи”. След като Гугъл върне огромен списък с резултати (около 2 800 000) за думата “дрехи”, той ще опита да смали този списък, за да улесни избора си. Един от най-разпространените начини за по-тясно таргетиране е чрез добавяне на  географски имена към ключовата дума. В разглеждания случай, това може да стане чрез добавяне на думата “български” към “дрехи”, като тогава Гугъл ще върне около 680 000 резултата. Това е 4 пъти по-малка опашка с резултати в SERP. Ако пък добавим и град София (ключовата фраза ще стане “български дрехи София”), резултатите ще останат само 390 000 (вече цели 7 пъти по-малко).

По този начин, вие ще имате значително по-малка конкуренция, а оттам – по-голям шанс за позициониране в ТОП 10 на резултатите по съответната ключова дума.

Добър пример за превръщането на едно заглавие в гео таргетирано е следният:

<Title>Име на фирмата – дрехи</Title>
<Title>Име на фирмата – български дрехи</Title>
<Title>Име на фирмата – български дрехи – град София</Title>

В третия пример заглавието включва не само името на фирмата и държавата, но и града, в който е разположен централният офис на фирмата. Това е и най-добрият вариант за заглавие.

Не използвайте само главни букви (ALL CAPS) в заглавията на уеб страниците си. Търсачките не са case sensitive и това няма да ви донесе никакви ползи, а напротив – ще изглежда доста недодялано и дразнещо в очите на потребителите, които е много вероятно да избягват да кликат върху такива TITLE тагове.

Заглавието трябва да разкрива основната идея на една страница и по този начин да бъде максимално полезна на вас и вашия бизнес.

Ето 10 съвета качествено написване на заглавията на уеб страниците от Джон Александър (John Alexander), виден SEO експерт.

  1. Когато сте се концентрирали върху дадена ключова фраза, която искате да избутате по-нагоре в SERP, стремете се да я поставяте в началото на всеки заглавен таг;
  2. Опитвайте се поставената в началото на заглавния ви таг основна ключова дума да е последвана от второстепенна ключова дума, която да е разположена към края на заглавието;
  3. Стремете се да пишете провокативни заглавия;
  4. Пишете въпросителни заглавия, които да провокират аудиторията ви да ги чета и да оставят коментари към тях;
  5. Пишете заглавия, които разкриват скрита истина или погрешно твърдение;
  6. Докато творите не забравяйте какво ще е интересно да прочетат вашите читатели и се придържайте към такъв тип тематика и съдържание;
  7. Създавайте “честни” заглавия – такива, които са максимално релевантни на съдържанието на съответната страница;
  8. Не се изкушавайте да прибягвате до забранени техники от типа на keyword stuffing или да натъпквате самите си заглавия с ключови думи, за да постигнете по-високи позиции за тях;
  9. Не пишете заглавни тагове, съставени само от главни букви;
  10. Не се самозабравяйте по отношение на броя символи в заглавията си. Ако е възможно се ограничете до заглавия от 60 знака. Повярвайте ми, с тези 60 символа можете да направите чудеса!

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*