Други SEO услуги

Други SEO услуги

Съпътстващите SEO услуги представляват вид услуги, които допълват стандартните SEO пакети. Тяхната основна цел е да спомогнат за по-бързото, по-качествено и по-дългосрочно сработване на услугата оптимизация за търсачки. Защо е необходимо това? Не е ли достатъчна единствено SEO оптимизацията? Защо да давате още пари за съпътстващи SEO услуги?

Ще се опитам да Ви дам няколко кратки примера за случаи, в които силно препоръчвам да помислите за някоя от 3-те допълнителни SEO услуги, които предлагам:

1.      Имате уеб сайт, който искате да оптимизирате за търсещите машини, но в него почти няма никакво съдържание – това е сериозен проблем, защото без съдържание, което да се оптимизира, Вие не представлявате интерес за търсачките. Известно е, че основните 3 фактора, които правят един уеб сайт привлекателен за търсачките са: уникално съдържание, голямо количество качествено съдържание и редовно обновяваната информация. Както виждате, и трите фактора касаят съдържанието, т.е. няма как да се оптимизира уеб сайт за търсачките без в него да има достатъчно уникално съдържание.

2.      Имате уеб сайт, който искате да оптимизирате за търсещите машини, имате достатъчно съдържание, но то е копирано от други уеб сайтове в Интернет – Това е още един много сериозен проблем от SEO гледна точка. Дублираното съдържание (т.нар. Duplicate content) е един от основните проблеми при оптимизацията на един сайт за търсачките. Това е така, защото ако не разполагате с уникално съдържание, сайтът Ви ще бъде възприеман от търсачките като второ качество. Никой не уважава преписвачите и крадците и това важи в пълна сила и в света на търсачките.

3.      Имате уеб сайт, разполагате с уникално съдържание (сами сте го писали), но въпреки всичко това не Ви е помогнало да подобрите позициите си в търсачките. Защо? – Причините за това могат да са много и различни, но ако съдържанието Ви наистина е уникално (няма го никъде другаде из Интернет), тогава основните причини позициите Ви в страниците с резултати на търсачките (SERP) да не са добри, най-често са следните:

  • Слаба или никаква оптимизация на страниците на уеб сайта Ви;
  • Лошо написан HTML код на сайта (наличие на JavaScript и Flash);
  • Ниска плътност на ключовите думи (keyword density)

За да избегнете тези неприятни проблеми, Ви предлагам следните съпътстващи SEO услуги, които ще увеличат максимално ефектът от приложените SEO техники. Ето ги и тях:

SEO копирайтинг – написване на уникално съдържание за Вашия уеб сайт;

SEO одит – Проучване и анализ на основната конкуренция и онлайн нишата;

SEO абонамент – Абонамент за постоянна SEO поддръжка на Вашия уеб сайт.