Има ли нов Гугъл ъпдейт през последните няколко дни?

0

Има ли нов Гугъл ъпдейт през последните няколко дни?

През последните 10 дни резултатите в Гугъл не спират да се разместват, въпреки че от търсачката отказват да дадат потвърждение, че в момента тече ъпдейт на някой от алгоритмите на търсещата машина. Всички инструменти за прогнозиране на Гугъл ъпдейти отчетоха скок в резултатите си още на 14-ти ноември.

През последната седмица се наблюдават множество оплаквания на уебмастъри и SEO оптимизатори както във форума на WebmasterWorld, така и в официалния форум на търсачката Google Webmaster Help. В повечето случаи, такива динамични размествания в страниците с резултати, са следствие от пускането на някой по-голям ъпдейт на алгоритмите на Гугъл, а в по-редки случаи на разобличаването на някоя по-голяма мрежа за продажба на линкове. Разбира се, не е задължително в момента да тече голям ъпдейт. Възможно е да става дума за някое по-голямо обновление на Панда алгоритъма, което да се усеща по-силно от обичайните, внедрени в основния алгоритъм на Гугъл, ъпдейти на Пандата.

Към момента, вече повече от една седмица, търсачката не е потвърдила слуховете, че се случва нещо по-мащабно с алгоритмите й. Всичко остава само в сферата на спекулациите. Има, обаче, някои прогностични данни, на които няма как да не обърнем внимание. Всичките 4 световноизвестни инструменти за прогнозиране на Гугъл ъпдейти, показаха и продължават да показват, рязък ръст в обичайните си статистики. Това, много често, независимо дали от Гугъл потвържават или не (а те обикновено отричат всички слухове за случващи се ъпдейти), е знак, че се случва нещо голямо.

Инструментът на Moz показва стойности от над 80 градуса през последната седмица (всичко започна със стойност от 102 градуса на 14.11.2013 г.), същото се отнася до SERPs.com (450 единици, вместо обичайните около 350) и SERP Metrics (51-52 единици, при средно 39 единици за последните 3 седмици). Данните на Algoroo също явно показват, че се случва нещо необичайно, като неговите данни са още по-убедителни – стойности от 1,8 до 2,2 при средни за последните седмици от под 1,5 единици.

Нещо определено не е наред, дано скоро разберем на какво се дължи промяната и какви ще са последствията от нея.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*