SEO копирайтинг

SEO копирайтинг

Копирайтинг (Copywriting) услугата представлява най-общо писане на текстове на предварително зададена от клиента тематика. Това се прави с цел набавяне на релевантно (максимално подходящо) уеб съдържание за сайта на клиента, което е от особена важност за позиционирането на всеки уеб сайт в Интернет търсачките. Ако първото условие за започване на SEO оптимизацията е наличието на уеб сайт, който да бъде оптимизиран, то на второ място по важност веднага се нарежда необходимостта от съдържание.


Уникално съдържание

Разбира се, тук изниква въпросът за вида на това съдържание. Какъв е проблемът, например, просто да потърсите с Гугъл някакво съдържание на желаната от Вас тематика и да го копирате във вашия сайт (било то с линк към първоизточника или без)? Няма ли това да е един лесен и напълно безплатен начин бързо да си набавите релевантно (свързано с тематиката на Вашия уеб сайт) съдържание? Ако очаквате кратък отговор с една дума – НЕ! Релевантността на съдържанието наистина е от изключителна важност и може пряко и осезаемо да повлияе върху позициите на Вашия сайт в най-популярните търсачки Google и Yahoo. Защо тогава този вариант с копиране на чужди текстове няма да сработи? Много просто – защото съдържанието трябва да е освен релевантно и УНИКАЛНО!

Какво означава уникално съдържание и как да се сдобия с такова?

Уникално съдържание, по смисъла на SEO, означава такова съдържание, което търсачките да счетат за уникално, единствено по рода си. Това е от изключително важност, защото както в реалния живот всеки предпочита оригиналните, маркови стоки, така и в Интернет търсачките считат за качествено само това съдържание – оригиналното. Всичко останало (copy-paste) моментално попада в т.нар. Supplemental results (допълнителни резултати) на търсачките. Страниците попаднали в тези Supplemental results имат статут на “втора ръка” информация. Най-просто казано, не бихте искали Вашите страници да попаднат в тези допълнителни резултати, тъй като това ще е равносилно на изхвърлянето им на боклука.

Какво означава SEO копирайтинг и какво включва тази SEO услуга?

Гугъл, както и всички останали търсачки, ценят изключително много уникалното съдържание. Уникално, в големи количества и редовно обновявано. Това е тайната на SEO-то, условно казано. Ето тук е мястото и на т.нар. SEO копирайтинг. SEO копирайтингът е платена SEO услуга, която представлява написване на уникални текстове на дадена тематика (по желание на клиента), чиято цел е съответният уеб сайт да постигне по-високи позиции по заявените от клиента ключови думи и фрази. Вие избирате тематиката, а аз Ви пиша уникалното и релевантно съдържание. По този начин Вие значително ще увеличите шансовете си да постигнете така желаните от всеки позиции в ТОП 10 на Гугъл и другите търсачки.

Какви са цените за SEO копирайтинг?

Минималната поръчка на SEO оптимизирани статии е за 10 броя статии. Цените за услугата SEO копирайтинг са следните:

  • 10 оптимизирани статии (около 500 думи) – 200 лв;
  • 20 оптимизирани дълги статии (около 500 думи) – 300 лв;
  • 30 оптимизирани статии (около 500 думи) – 400 лв.

При поръчка на повече текстове наведнъж или копирайтинг абонамент – отстъпки! При желание, моля, свържете се с мен!

* Всички цени са БЕЗ ДДС и са в сила от 20.10.2013 г.