Какво трябва да знаем преди да започнем да се занимаваме с Интернет маркетинг – 2

1

Какво трябва да знаем преди да започнем да се занимаваме с Интернет маркетинг – 2

Всеки уеб сайт се състои от множество уеб страници. Уеб страницата е документ, обикновено написан на HTML (вид програмен език), който винаги е достъпен посредством HTTP протокол. Този протокол преобразува информацията от уеб сървъра и я прави видима с уеб браузър.

И така, когато се ражда нов бизнес или когато някоя фирма прецени, че е дошло време да разшири полето на тяхната дейност, това обикновено започва с изграждането на фирмен уеб сайт. Как става това? Първо, трябва да закупите име на вашия домейн. Имената на домейни се закупуват от организации акредитирани да продават домейн имена. Такива са например: godaddy.com и register.com. След това, трябва да закупите и хостинг. Това се прави с цел да има сървър (място в мрежата), на който да се помещава вашия сайт. Следващата стъпка се състои в създаването на няколко уеб страници, обвързани помежду си чрез хиперлинкове (т.нар. интерлинкване). Накрая, вече създаденият сайт се обвързва (линква) с името на домейна. По този начин всеки посетител, който зареди през браузъра си това домейн име, ще може да разгледа неговите страници.

Посредством уеб браузърът, потребителят разглежда уеб страниците, които могат да съдържат текст, снимков материал или мултимедийни файлове, както и да сърфира из тях, използвайки хиперлинкове. Клиентска програма,  наречена “потребителски агент(от англ. – user agent), обработва информационните ресурси (уеб страници и други електронни файлове) от уеб сървърите като използва техните URL-и (линкове).

Най-често, потребителският агент представлява уеб браузър. Най-известните и често използвани браузъри са: Интернет Експлорър (Internet Explorer), Мозила Файърфокс (Mozilla FireFox) и Опера (Opera). Тяхната роля е да обработят съдържанието на уеб сайтовете, качено на уеб сървъри и да ги визуализират на мониторите на вашите компютри.

Оттук нататък, можете да следвате хиперлинковете (или съкратено – линкове), които ще ви превеждат от една уеб страница в друга, информацията за  местоположението на които (включително тяхното домейн име) е заложено в самите линкове. Процесът на преминаване от една страница в друга, посредством линкове, се нарича “сърфиране” или “браузване” из Мрежата.

Comments

  • takovbg
    March 31, 2010

    Терминологията е съвсем точно предоставена в статията.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*