Съвети при добавяне на сайт в DMOZ

2

Съвети при добавяне на сайт в DMOZ

Би било находчиво от ваша страна да опитате да събмитнете сайта си както в регионалните категории на DMOZ, така и в такива с кариерна насоченост. По този начин, можете да успеете да добавите сайта ви в повече от една категория, което би било огромно предимство пред конкуренцията.

Както казахме в статията, посветена на DMOZ директория, тя се поддържа изцяло от доброволни редактори. Това е и една от основните причини понякога да е доста трудно и времеемко да бъдете одобрени и добавени в индекса й. Затова, веднъж щом вече сте кандидатствали за одобрение, проявете търпение и изчакайте поне 1 месец. След това, ако все още не сте добавени, посетете форумът на DMOZ на адрес http://www.resource-zone.com/forum/ и отправете запитване относно вашия сайт. Ако искате да проверите дали сте добавени успешно, недейте да преглеждате целия индекс на ODP, тъй като той не се обновява в реално време. Вместо това, посетете категорията, за която сте кандидатствали и потърсете сайта си в нея.

Друг начин да проверите ефекта от добавянето на вашия сайт в DMOZ е да се свържете лично с редактора на съответната DMOZ категория. Ако се спрете на този вариант, постарайте се да сте колкото се може по-учтиви. Както вече знаете, DMOZ редакторите са доброволци и едва ли би им се понравило, ако някой уебмастър им казва какво да правят и какво – не. Те ще откликнат на молбата ви за помощ само, ако им покажете, че цените и уважавате техния доброволен труд.

За разлика от Yahoo, в DMOZ не трябва да бързате да правите повторно събмитване на сайта си, защото това би го отпратило на “дъното” на опашката от чакащи сайтове и само би удължило времето  за преглед от редактор.

Както и при Yahoo, качественото съдържание е от огромно значение.  В повечето случаи, от DMOZ няма да одобрят сайт, който е създаден с единствената идея да печели пари от афилиейт маркетинг или от продажба на стоки и услуги. Опитайте се да направите страниците си колкото се може по-информативни за читателите си, това ще ви е от полза при кандидатстването в ODP.

Comments

  • bogo
    September 11, 2010

    Полезна статия, мерси, ..аз обаче се отказах да чакам моя сайт да го добавят в ДМОЗ-а, стана вече 2 години, на всеки 2-3 месеца гледам, ..но без успех. Вее 4 пъти съм подавал заявка, но мисля че някои нарочно не ме добавят, ..знам ли и аз

  • vibrobg
    December 18, 2011

    Наистина този DMOZ е малко тъмна Индия. И аз като колегата все още си чакам регистрацията, и чакам ли чакам. 🙁

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*