Съвети при добавяне на сайт в Yahoo

1

Съвети при добавяне на сайт в Yahoo

За да обобщим всичко казано дотук за Yahoo директория и начините за успешно събмитване в нея, ви предлагам следните няколко съвета:

Опитайте да добавите сайта си в Yahoo директорията безплатно на този адрес. За целта е необходимо първо да си направите регистрация в портала Yahoo, което е напълно безплатно и става от адрес: http://dir.yahoo.com. След което трябва да намерите подходящата за вашия сайт категория и да добавите неговия URL в нея.

Когато използвате опцията за безплатна регистрация, няма гаранция, че сайтът ви ще бъде одобрен от Yahoo редактор и добавен в директорията. Все пак, има някои насоки, които могат да са ви от полза. Първо, опитайте се да закупите домейн, който да съдържа най-важната ключова дума за сайта ви в себе си. Препоръчително е, ако в домейна се съдържат 2 и повече думи да ги разделяте с тирета. Ако ключовите думи представляват името на фирмата ви, най-доброто решение е да ги използвате за име на вашия домейн. Пълнете сайта си с уникално и качествено съдържание. Уверете се, че в него няма неработещи или “Under construction” страници. Ако ви е по силите, постарайте се дизайнът на сайта ви да изглежда максимално професионален. Запомнете, той ще бъде разглеждан от човешки редактор, а не от паяк, затова външния вид също е от значение. Постарайте се да концентрирайте усилията си върху това да докажете на редакторите на Yahoo директория, че сайтът ви е изцяло насочен и обвързан с ключовите думи, които сте подбрали за него.

Определено ще е предимство, ако сайтът ви се състои от повече страници, например поне 6-7. Поместете също така и страница за контакти някъде из сайта, примерно в сайдбара или във футъра. Когато избирате описание за сайта си, уверете се, че в него присъстват основните ви ключови думи. Когато избирате под категория, не пропускайте да посочите и втора такава. Постарайте се, също така, под категорията ви да е максимално сходна с основната категория. Ако ключовата ви фраза присъства в името на самата под категория, това също ще бъде отчетено като допълнителен бонус.

Веднъж що вече сте добавили сайта си, изчакайте поне 2 седмици. Ако все още не сте добавени в Yahoo директорията, можете да кандидатствате повторно (няма наказания за т.нар. Resubmission и понякога тя помага). Опитайте този път с друга категория или под категория или се възползвайте от платената опция, срещу 299 долара годишно.

Comments

  • Здравей, Николай! Не мога да направя такава регистрация в Yahoo. Четейки условията им разбирам, че сайтът трябва да бъде задължително или на US или с версия на US. Не успях да открия и опция за такава безплатна регистрация. Без кредитна карта не минава номера.
    Много е вероятно да не съм разбрал нещо и правя една и съща грешка. Много вероятно е и да са се променили нещата за тази една година.
    Какво е твоето мнение?

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*