PPC реклама в Yahoo

0

PPC реклама в Yahoo

Yahoo

Yahoo! Search Marketing Solutions http://searchmarketing.yahoo.com (преди наричан Overture) е вторият най-голям играч в бранша на PPC рекламата след Гугъл.

Overture (първоначално наречен GoTo) e първата компания, която предлага на своите потребители услугата PPC реклама. Впоследствие, тя е изкупена от Yahoo. Yahoo оценява т. нар. Ad listings (рекламни списъци) изключително на базата на Bid amount (цена за позиция). Освен това, ако постигнете ТОП 3 позиция в Yahoo, рекламата ви ще се появи на видимо място и в MSN, AltaVista, CNN и други портали за търсене и новини.

Yahoo Search Marketing предлага две услуги – Sponsored Search и Content Match. Рекламните резултати от Yahoo Sponsored Search се показват в Yahoo и неговите партньори. Content Match рекламите, от своя страна, се визуализират на сайтовете на партньорите по съдържание на Yahoo. Това са уговорени партньорства, които извличат изгода от своето уеб съдържание като показват third-party реклами от Google или Yahoo.

Други PPC търсачки

Един PPC модел е отличен източник на приходи за всяка търсачка. Следователно, почти всяка търсеща машина предлага опции за PPC реклама. Някои от най-известните PPC търсачки са:

Платено включване

С опцията за платено включване и събмитване, собствениците на сайтове плащат на търсачките, за да прегледат и включат техния сайт в основния им индекс или директория. Yahoo е най-големият играч на пазара за платено включване. Неговите платени програми са: Search Submit и Directory Submit.

Yahoo! Search Submit

Search Submit добавя вашия сайт в индекса на Yahoo и ви гарантира, че той ще бъде обхождан на всеки 48 часа (за разлика от обхождането на всеки две седмици, което се прави на сайтове, които са добавени автоматично към индекса на Yahoo, вследствие на обхождането им от бот на търсачката). Search Submit разходите включват заплащането на еднократна такса от 49 долара и такси за CPC (cost-per-click) за всеки клик, който сте получили (започват от 15 цента).

Yahoo! Directory Submit

При Directory Submit се заплаща годишна такса от 299 долара, за да бъде прегледан и добавен сайтът ви в Yahoo директория. За повече информация относно Yahoo и неговите Pay-for-performance услуги, посетете: http://searchmarketing.yahoo.com.

ExactSeek

С ExactSeek вие плащате за т.нар. “Featured Listing” (което всъщност представлява вашата реклама) за избрана от вас ключова дума. След това, тя се появява над или до органични резултати при търсене по избраната ключова дума. В този случай, не се плаща на всеки клик, а за самото присъствие на сайта ви в страниците с резултатите. Тук няма система за оценяване, т.е. ако има няколко платени резултати, то те ще се показват на случаен принцип при всяко търсене, без да имат твърди позиции.

Reblog this post [with Zemanta]

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*