Yahoo (www.yahoo.com)

0

Yahoo (www.yahoo.com)

Можете директно и напълно безплатно да добавите URL-а на своя уеб сайт в Yahoo директорията на адрес: http://siteexplorer.search.yahoo.com/submit и той ще бъде индексиран до 1-2 месеца. Важно е да се отбележи, че преди това трябва да сте се регистрирали и логнали в Yahoo!

Yahoo все още е най-популярният уеб сайт в Интернет, според данните за неговия трафик, предоставени от Alexa (www.alexa.com). Въпреки това, по показателя “брой извършени търсения на ден”, Гугъл държи стабилно лидерската позиция.

Yahoo обработва резултатите по няколко начина. Първо, това е може би най-сложно устроената директория в интернет пространството. Съществува също така Yahoo Search, чийто работен алгоритъм е много сходен с този на бот базираните търсачки. В тази статия ние ще обърнем повече внимание на втората услуга.

Спонсорираните резултати се намират най-отгоре, встрани и най-долу на страниците с резултати, предоставяни от Yahoo. Yahoo притежава Yahoo Search Marketing – платена търсачка, която захранва с резултати търсачките AltaVista, AllTheWeb и Lycos.

Резултатите от търсенията през Yahoo се промениха през февруари 2004 г. През предходните 2 години, техен основен снабдител беше именно най-големият им конкурент Гугъл. Понастоящем, Yahoo използва своя собствена база данни. Те купиха някои от търсачките, чиито алгоритми навремето бяха пионери в много отношения. Към момента, Yahoo Search официално захранва с търсещи услуги всички закупени по-рано от тях търсачки. Следователно, оптимизирайки своите уеб страници за Yahoo, вие увеличавате шансовете си да излизате на по-предни позиции във всички търсещи машини, които са тяхна собственост, например: AllTheWeb и AltaVista.

За да разберете дали бот на Yahoo е посетил вашия сайт, потърсете следната информация в сървър логовете си. Паякът на Yahoo се нарича Yahoo Slurp. За всяка заявка от потребителския агент ‘Yahoo! Slurp’, можете да потърсите в логовете си IP адресът 74.6.67.218. След това проверете дали наистина заявката е дошла от Yahoo Search, използвайки reverse DNS lookup (обратно проследяване на DNS-a). Отличителна черта на Yahoo е, че имената на всички негови ботове завършват на ‘crawl.yahoo.net’.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*