Безопасно добавяне на сайт в търсачките

2

Безопасно добавяне на сайт в търсачките

Ако нарушите някой от правилата при добавяне, вашият адрес може да бъде „баннат”. Всъщност, в днешно време не е напълно достоверно за повечето търсещи машини. Както и да е, безопасна, спокойна и правилна стратегия е нужна, за да се изправиш срещу правилата на добавянето. Например, загуба на време е да добавяте в италианска директория, като Arianna, ако страницата ви е на български или английски език, защото тази директория ще приема само страници, написани на италиански език. Друга загуба на време е добавянето на сайта в директории, където се позволява добавянето само на няколко страници на ден.

Добрият софтуер за добавяне по търсачки би трябвало винаги да използва техники, които позволяват да филтрираш неподходящите търсещи машини още в началото на процеса на добавяне. Това нещо се извършва от Web CEO. Всъщност производителите не препоръчват повторното добавяне на сайтове. Подгответе се да чакате месец или повече. Всъщност, индексирането може да отнеме от 4 до 6 седмици, затова трябва да се търпеливи и да отделите нужното време.

Ако сайтът ви има страница, за която мислите, че няма да бъде индексирана от търсещата машина, ръчно я добавете безплатно или платено, по ваша преценка. Уверете се, че тази страница фигурира в картата на сайта. Сложете линкове към тази страница от други сайтове. Ако е възможно, популяризирайте тази страница, например в социалните мрежи.

Не бързайте да добавяте отново или да правите някакви промени по страницата, сякаш е изхвърлена от индекса и няма да я можете да я добавите отново. Запомнете кога е периодът на обхождане от бота и изчакайте, докато „паяк” обходи страницата отново. Алтернативно на това търсещата машина може да прави обновяване на базата данни. В двата случая, вашата страница трябва да се индексира скоро.

В противен случай, проверете добавянията на страницата в директории и възстановете връзките, в случай че има нещо е нередно. След това, огледайте внимателно вашата страница и се уверете, че няма нещо, което да се стори подозрително за търсачката. Проверете входящите връзки от картата на сайта към тази страница и от други сайтове, които по-рано са имали връзка със съдържанието на тази страница.

Ако след известно време нищо не се случи, запазете тази страница под друго име, обновете връзките и, ако е възможно, обновете външните връзки от други страници, които са насочвали към вашия сайт по-рано, накрая я добавете наново.

Прибързано добавяне в търсачките

Прибързаното добавяне на страницата е често дискутирана тема в интернет пространството. Първото, което трябва да се запомни е, че няма нужда да добавяте сайт в търсачка, ако той вече е индексиран от нея. Ако имате проблеми с някои страници след индексацията им, тогава може да добавяте тях.

Имайте предвид, че добавянето на сайт в търсачка няма пряка връзка с позициите на съответния сайт в SERP. Въпреки, че търсещите машини често предлагат опция за добавяне на страници, повечето не дават предимство при обхождането, индексирането и позиционирането на ръчно добавени сайтове и страници. Никоя търсеща машина няма да ви предложи предимства при добавяне в нейния индекс. Докато в миналото търсещите машини са наказвали за ръчно добавяне, това вече не е така. По-скоро, сега такива сайтове просто биват игнорирани.

Използването на автоматичен софтуер за добавяне на сайт в търсачки е друго нещо, също както и проверката на класирането, което ще дискутираме по-късно. Гугъл няма да приеме автоматични добавяния. Той не обича нищо автоматично. Тъй че, ако използвате автоматичен софтуер, които да добавя сайта ви отново и отново, не се учудвайте, когато ви изпише, че IP-то ви е баннато от Гугъл.

Затова е важно да избирате програмите за добавяне внимателно и да си подсигурите контрола върху процеса на добавяне. Даже най-добре добавяйте сайта си ръчно в най-популярните 4-5 търсачки. Това ще е напълно достатъчно.

Comments

 • Павел
  April 19, 2010

  Добре казано, реално трябва много да се внимава със софтуера за автоматично добавяне.

  Най-добрият метод е ръчно – и с търпение…
  Моята рецепта за успеха е – добавяне на сайт в директории – но не един ден – всичко на куп, а постепенно

 • Stefan Lalev
  March 23, 2011

  Лично аз съм си патил ,от софтуери за авто събмитване и никога не бих направил тази грешка отново, наистина по-добре да ти отнеме повече време и да събмитнеш по-малко линкове отколкото да имаш негативен резултат.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*