Търсите опитен SEO експерт за своя уебсайт? Искате да се свържете с доказан SEO специалист? Не сте доволни от сегашния си SEO оптимизатор и търсите по-добър професионалист?

Попаднали сте на правилното място!

Свържете се с нас на имейл lilacor.com (at) gmail.com или попълнете контактната форма отдолу и аз ще се свържа с Вас възможно най-скоро!

Уважаеми клиенти, щом сте посетили тази страницата, значи търсите доказан SEO експерт. Чудесно! Значи ви дели само 1 крачка от успеха на вашия онлайн бизнес.

Аз съм убеден, че мога да ви помогна да покорите своята онлайн ниша.

Ето малко повече информация за това как работя.

Има ли нужда вашия бизнес от SEO експерт?

Разбира се, че можете да опитате да оптимизирате сайта си сами, но определено можете да подобрите приходите си, ако се доверите на SEO експерт.

SEO специалистите помагат за привличането на повече трафик към вашия уебсайт като подобряват позиционирането ви в търсачките.

По-вероятно е потенциалните купувачи да кликнат върху линкове, които се показват на първа страница с резултати в Google.

Опитните SEO оптимизатори са скъпи, но предлагат висока възвръщаемост на инвестициите, ако техните стратегии са ефективни.

Трябва ли да наеме SEO експерт?

Това е много обсъждан въпрос! По-долу ще се опитам да обясня защо всеки бизнес има нужда от SEO оптимизатор за Google.

Потребителите са най-склонни да кликат върху първите 3 резултата в страниците с резултати в Google. Ако сайтът ви не е класиран на първа страница в Гугъл, вие сте почти обречени.

SEO експерт

Според проучване на Backlinko.com:

 • Първият класиран сайт в Гугъл получава близо 32% от всички кликвания
 • Първите три резултата в търсачката заедно получават около 75% от кликовете
 • Сайтовете на първа страница в Гугъл получават приблизително 99% от целия трафик от търсачки

Как сайтът ви да стигне до първа страница в Google.bg?

Отговорът е ясен – чрез добри практики за оптимизиране на сайтове!

Основите на доброто SEO са сравнително лесни за разбиране, но е необходим много опит, за да бъдеш наистина добър.

Въпреки това има много ресурси за подобряване на вашите SEO умения, включително курсове и инструменти, много от които безплатни. А можете също и да наемете SEO специалист или SEO агенция.

SEO експертът може да не ви се струва толкова важен за текущите операции на вашия бизнес, така както е например счетоводител или адвокат.

Може да мислите и, че последствията от грешки в SEO не са толкова сериозни, колкото данъчните или правните грешки, например. В крайна сметка никой не влиза в затвора за лоши SEO практики, нали? Все пак обаче, много фирми губят приходи заради тях.

Запитайте се следното. Вашите нужди от SEO извън това, което можете да научите сами, на ниво начинаещи ли са?

Ако отговорът е „да“, то може би е добре да се доверите на професионален SEO оптимизатор за Google.

Можете ли наистина да се справите без SEO специалист?

Бюджетирането често изисква трудни решения. Много от тези решения започват с въпроса „Наистина ли имаме нужда от това?“.

SEO може да е едно от първите звена, за които бихте помислили да ограничите бюджета. Ако има достатъчно време и опит в маркетинг областта, един собственик на бизнес би могъл да се научи да извършва основните SEO практики на едно прилично, функционално ниво.

Разбира се, времето, което отделяте, трябва да дойде отнякъде. Изучаването на добри SEO практики ще ви коства много време дори и да ви спести от финанси с наемането на човек в екипа.

Сферата на SEO непрекъснато се променя, тъй като Google редовно пуска нови алгоритми и промени. Те могат да повлияят на общоприетите практики, така че може да ви отнеме много повече време да свикнете с всички промени, отколкото предполагате.

Вече е много по-трудно да заблуждаваш алгоритъма на търсачките или да се опитваш да го манипулираш. Това означава, че добрата SEO оптимизация изисква много повече от умно използване на ключови думи.

Освен това, ако вече сте решили, че няма да приоритизирате SEO в рамките на бюджета си, може да не го приоритизирате и като личен проект. Така че, ако решите сами да се справяте с тънкостите на SEO, може лесно да се окаже, че всъщност изобщо не се справяте.

Кога не ви е нужен SEO експерт?

Някои фирми не трябва непременно да се тревожат за SEO. Но ако сте продавате предимно онлайн или генерирате по-голямата част от продажбите си в Интернет, със сигурност трябва да се съсредоточите върху оптимизацията за търсачки.

Намирате ли се във висококонкурентна онлайн ниша?

Ако да, то трябва да помислите за най-добрите SEO практики, за да можете да постигнете търсения ефект – хората да достигат до вас.

По-доброто класиране в резултатите от търсенето по същество е безплатна реклама.

Какво е SEO оптимизатор?

С наемането на SEO оптимизатор вие всъщност наемате някой, който знае как да класира вашия уебсайт в резултатите от търсачките на по-горни позиции.

Един добър SEO специалист е винаги в крак с най-добрите и актуални практики. Модерните и легитимни SEO практики позволяват на търсачките да класират вашите уеб страници по-високо за ключови думи, които ще продават добре.

Според WebFX, за 2020г по-голямата част от SEO абонаментните такси се движат между 750 и 2000 долара на месец. За България този интервал се движи горе-долу в същия диапазон, но в левове.

Какво трябва да знаете, когато наемате SEO специалист?

Трябва да сте предпазливи с наемането на SEO специалист, поради съмнителните твърдения, които някои колеги правят.

Добре е да внимавате, ако предполагаем SEO експерт „гарантира“, че уебсайтът на вашия бизнес ще се окаже на първата страница с резултати от Google.

Много неетични SEO специалисти използват непозволени спам техники, за да класиранет даден уебсайт на челни позиции в Гугъл. По този начин те нарушават правилата на търсачките, което само по себе си може да доведе до изключване на сайтовете от индекса на търсачките.

Това означава, че търсачките вече няма да индексират и класират уебсайта ви. Това е равносилно на онлайн смърт за всеки бизнес!

Дори когато не са разкрити от Гугъл, тези съмнителни техники обикновено са ефективни само в краткосрочен план.

Не само, че твърденията на такива SEO специалисти са твърде добри, за да са истина, но и подобни безскрупулни практики могат да имат обратен на предвидения ефект. Така че, приемете съвета ми и не се изкушавайте.

От друга страна, вие искате да увеличите онлайн видимостта на сайта си, за да реализирате повече продажби или по-добра разпознаваемост на бранда ви.

Сигурен съм, че осъзнавате, че една добре изпълнена SEO стратегия има потенциала да постигне това за вашия уебсайт.

Но как да разграничите невъзможните за изпълнение обещания от реалните резултатите, които търсите?

Помага да знаете какво точно се надявате да постигнете от SEO практиките на вашия бизнес и разбира се, да разберете какво точно прави един SEO оптимизатор.

Това ще ви позволи да достигате до информирани заключения за работата на вашия SEO специалист и да взимате информирани решения.

Честният SEO експерт ще бъде прозрачен относно услугите, които всъщност предлага. Той ще се съсредоточи върху това, вместо да твърди, че ще повиши вашето класиране с X позиции или вашите приходи с Y лева, стига да плащате Z сума насреща.

Търсете SEO оптимизатор, който предлага тези услуги:

 • Преглед на съдържанието и структурата на вашия уебсайт (одит на вашето уеб присъствие и диагностичен тест);
 • Проучване за подходящи ключови думи, които ще помогнат на потребителите да намерят вашия бизнес;
 • Поддръжка за управление на репутацията на външни сайтове;
 • Съвети за техническо развитие и стратегия за съдържание;
 • Анализ и наблюдение на трафика, специфичен за вашата индустрия и регион.

Ако всичко върви по план с избрания от вас SEO специалист, резултатите трябва да са следните:

 • По-силно и широкообхватно присъствие в Интернет и в частност – във вашата ниша;
 • Увеличени онлайн продажби и приходи;
 • Подобрена конверсия от онлайн трафика;
 • Подобрено класиране в търсачките по най-важните за вас ключови думи (но не забравяйте, че нито един надежден SEO експерт не би могъл да измери предварително точно какъв резултат ще се постигне, както и за какъв срок от време);
 • Подобрена способност да управлявате вашата онлайн репутация.

Ако сте преценили, че на вашият бизнес ще се отрази добре подобрението от гледна точка на SEO, помислете за наемане на SEO оптимизатор за Google.

Накрая ще сте благодарни, обещавам ви!

Какво трябва да знам за вашия SEO проект, за да работим заедно?

За да се свържете с мен, моля попълнете формата за контакт в началото на тази страница, като не забравите да попълните всички полета.

След получаването на вашето SEO запитване, ще се свържа с Вас в рамките на 24 часа.

Ако все пак се колебаете дали да се доверите на моя опит като SEO експерт, моля посетете моя SEO блог и прочетете някоя от многото ми статии на тема оптимизация на уебсайтове.

Сигурен съм, че познанията ми на SEO специалист ще помогнат на бизнеса ви на отиде на следващото ниво!

Накрая, ето и няколко полезни линка към мои SEO услуги и цени, от които можете да се възползвате: