Вашите конкуренти могат да навредят на класирането ви

0

Вашите конкуренти могат да навредят на класирането ви

negative-seoКогато най-накрая сте решили да опитате късмета си в онлайн маркетинга, създали сте блог за бизнеса си и получавате страхотни резултати, последното нещо, което бихте искали, е някой конкурент да Ви върне на дъното. Колкото и неприятно да звучи, това е една напълно реална възможност. За съжаление, съществуват няколко различни метода, чрез които конкурентите могат да унищожат сайта ви, така че ще се опитаме да помогнем като разгледаме по-популярните от тях.

Да Заемат Вашето Място на Страницата с Резултатите

Първият и най-логичен начин конкурентите да Ви навредят е просто да се класират на Ваше място. Ако това се случи, Вашият сайт автоматично пада надолу в класацията. Дори и да не ви харесва, това е част от онлайн маркетинга. Вие сте се издигнали бутайки други, така че можете да очаквате същото, когато някой се представя по-добре от Вас.

Има някои лесни решения на този проблем. Не спирайте да оптимизирате с цел да се изкачвате в класирането или да задържите първата си позиция. Ако постоянно оптимизирате и използвате ефективни СЕО похвати, ще успеете да отблъснете конкурентите от по-ниските позиции. Ако все пак изглежда, че Ви изпреварват в класирането, може би трябва да увеличите маркетинг усилията си.

Линк Профил

Страхотен начин да се утвърдите като авторитетен ресурс и да се класирате по-добре е да изградите добър линк профил, получавайки линкове от други сайтове, които са релевантни на Вашата ниша. Единственият проблем в този случай е когато някои от тези сайтове бъде наказан за използване на забранени тактики или влоши своето качество. Ако това се случи, сайтът губи авторитета си, а линковете от него, водещи към други сайтове, потъват с него.

Ето защо, когато правите линк билдинг, е важно винаги да поставяте връзки в уеб сайтове, които са надеждни и авторитетни. И все пак, няма как да имате контрол над всички уеб сайтове, така че ако забележите, че някои линкове вредят на класирането ви, винаги можете да използвате инструмента за отказване от линкове (от англ. Disavow tool), предоставен от Google. Достатъчно е само да уведомите Google за линковете, с които не искате да бъдете асоциирани, и те ще Ви помогнат с премахването им от линк профила Ви. Ако това Ви се струва много сложно и непонятно, можете да се обърнете към професионалист и да заплатите за услугата анализ на линк профил. Тя е създадена точно с такава цел – да Ви предпази от лоши линкове и да Ви помогне да избегнете наказания от Гугъл.

Преди да използвате инструмента за отказване от линкове е препоръчително да се опитате да комуникирате със собственика на сайта. В много от случаите те ще окажат съдействие и просто ще премахнат линка без излишни проблеми, което прави целия процес доста по-лесен и бърз.

Black Hat Похвати

Ако някой от конкурентите Ви реши да навреди на класирането Ви, то той може да използва Black Hat похвати и да се опита да потопи вашия сайт. Най-популярният начин е да се постави линк към вас в напълно нерелевантнисайтове и дави спами. За разлика от предишния пример, това се прави умишлено и може да бъде лесно доказано. Този похват не само ще навреди на класирането ви, но и ще ви отнеме много време да си върнете позицията.

Например, ако някой реши да линква към сайта ви от хиляди порнографски сайтове, тогава ще трябва да премахнете всички линкове и да се свържете с Google с молба да преразгледат ситуацията Ви. Може би си мислите, че конкурентите Ви няма да отделят толкова време, за да Ви навредят, но всъщност вредата може да се нанесе доста лесно – има например инструменти, които публикуват линкове във всички уеб сайтове, даващи безплатни линкове.

За да се противопоставите, трябва постоянно да следите линк профила си и да докладвате веднага за всяка съмнителна промяна. Търсачките са наясно, че този похват може да се използва срещу конкуренти, така че колкото по-скоро ги уведомите, толкова по-добре за Вас.

Сайтове за Ревюта

Сайтовете за ревюта могат да са наистина добро място за привличане на трафик и клиенти и за множество изгоди за бизнеса ви… Но те могат също да са причината за потъването на уеб сайта Ви. Всеизвестно е, че много конкуренти публикуват негативни ревюта, които потенциалните клиенти четат, но в днешно време това може да навреди и на класирането Ви. Големите сайтове за ревюта са местата, където голяма част от потребителите получават информацията, от която се нуждаят, така че ако те спрат да посещават сайта ви заради лошите ревюта, това ще има негативен ефект върху класирането Ви. Ако обаче наблюдавате големите сайтове за ревюта, бихте могли да се справите с този проблем, защото дори и някой да реши да напише негативно ревю за Вас, можете да се защитите или да го премахнете, ако то не е истина.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*