SEO одит на сайт и цени за SEO анализ

Какво е SEO одит?

SEO одит представлява SEO услуга, която се състои в цялостен SEO анализ на сайта по основните фактори, които определят неговото позициониране в страниците с резултати на търсачките.

При извършване на технически SEO одит, оптимизаторът отправя професионални препоръки към клиента.  Те имат за цел да го насочат към основните проблеми и недостатъци на неговия сайт и начините, чрез които да се справи с тях.

Ако искате да Ви изпратя персонализирана оферта за SEO одит на Вашия сайт, моля кликнете бутона отдолу и ми изпратете запитване по имейл. Аз ще се свържа с Вас възможно най-скоро!

SEO одит цена, според големината на уеб сайта:

Една SEO одит цена зависи от големината на сайта, който ще бъде проверяван:

  • За малък уеб сайт (до 50 страници) – SEO одит цена 299 лв без ДДС;
  • За средно голям уеб сайт (от 50 до 500 страници) -SEO одит цена 499 лв без ДДС;
  • За голям уеб сайт или онлайн магазин (с повече от 500 страници) – SEO одит цена 699 лв без ДДС.

Време за изпълнение на един SEO анализ:

  • До 3 работни дни за малки сайтове;
  • До 5 работни дни за средни сайтове;
  • До 10 работни дни за големи сайтове.

SEO одит представлява SEO услуга, която се състои в цялостен SEO анализ на сайта по основните фактори, които определят неговото позициониране в страниците с резултати на търсачките.

При извършване на технически SEO одит, оптимизаторът отправя професионални препоръки към клиента.  Те имат за цел да го насочат към основните проблеми и недостатъци на неговия сайт и начините, чрез които да се справи с тях

Ако искате да Ви изпратя персонализирана оферта за SEO одит на Вашия сайт, моля кликнете бутона отдолу и ми изпратете запитване по имейл. Аз ще се свържа с Вас възможно най-скоро!

Защо е важно да се извърши SEO анализ на сайт?

От основно значение за постигането на добра SEO кампания на вашия бизнес е извършването на начален SEO анализ на сайт.

Този СЕО анализ ще Ви осигури инструмент подобен на SWOT анализ, който подчертава областите върху които трябва да се съсредоточите.

Има много SEO инструменти, които дават възможност за общ преглед на SEO представянето на сайта ви.

И все пак, познанията за извършване на основен SEO анализ на уебсайт, с помощта на безплатни SEO инструменти като Screaming Frog, е умение, което ще Ви служи много добре.

Освен това, така ще си гарантирате, че времето което сте отделили, е правилно оползотворено.

Притежаването на умения за извършване на основен безплатен СЕО анализ ще ви даде предимства като собственик на малък бизнес по отношение на оптимизация за търсещи машини.

Вероятно мислите, че уеб дизайнерите или програмистите разбират и от оптимизация за търсещи машини, но в повечето случай те не са експерти, а и никой не познава по-добре бизнеса ви от вас самите.

Следвайки стъпките описани в тази статия ще може да оцените нивото на оптимизация на вашия малък сайт, да проучите нови възможности и да отстраните откритите проблеми своевременно

Какво включва един SEO одит?

SEO одитът на сайт включва идентифицирането на уеб страниците, които се нуждаят от промени, за да се гарантира, вашият сайт получава качествен трафик и ефективно конвертира вашите онлайн посетители  в реални клиенти.

В идеалния случай, на всеки уебсайт трябва се извършва цялостен SEO анализ поне веднъж годишно. В случай, обаче,  че съдържанието на сайта се обновява постоянно – много по-често.

С всеки подробен SEO одит на уебсайт, вие ще се уверите, че не сте се отклонили от поставените си бизнес цели. Услугата е особено полезна за тези фирми, които планират редизайн на своя сайт или пускат уебсайт за пръв път.

По-долу съм описал накратко стъпките, които се включват във всяка SEO одит услуга, която предлагам на своите клиенти.

Моля, имайте предвид, че силно препоръчвам долуописаните стъпки да бъдат извършени от професионален SEO оптимизатор, а не от вас самите. Това е така, защото процесът е много специфичен и може да причини повече вреди, отколкото ползи, ако се приложи по неправилен начин.

Професионален SEO одит в стъпки

Най-общо, всеки одит на сайт се извършва в 3 основни насоки:

Финални думи за SEO одит

Оптимизацията на сайт не е нещо статично, тя се променя постоянно и зависи от много фактори.

Силно вярваме, че повечето малки бизнеси могат да направят много за подобряването на класирането на сайта си в Гугъл само като поръчат професионален SEO одит.

Независимо дали един малък бизнес поръчва базов SEO анализ на сайт, прилага по-задълбочени SEO стратегии или проучва начини за изграждане на входящи линкове (линк билдинг), това са все дейности, които ще подобрят драстично представянето на сайта ви в интернет.

Вие можете да направите много, за да подобрите класирането си в Гугъл и без да наемате фирма за SEO услуги.

Колко време средно отнема един SEO анализ на сайт?

Професионалният SEO анализ обикновено отнема часове, понякога дни, а при много големи сайтове и до седмица. Това, обаче, е задължителна SEO услуга за всеки сериозен сайт и бизнес и си заслужава усилията и вложените средства.

Когато е извършен качествено, един SEO одит на сайт ще разкрие слабите места на вашия сайт и ще подобри цялостното му класиране в резултатите на търсачките.

Силно препоръчвам да поверите тази специфична услуга на опитен SEO експерт. Това ще Ви гарантира чудесни резултати и безпристрастно професионално мнение по отношение на моментното състояние на вашия уебсайт.

А какво е състоянието на линк профила на сайта Ви?

Основни негативи при отказ от SEO одит са:

  1. Пропуснати SEO ползи – това е основната заплаха за вашия сайт. Ако SEO експертът не е направил задълбочен SEO одит на сайта ви, е много възможно да някои от проблемите му да са останали скрити. Това от своя страна би довело до по-долната причина;
  2. Излишно увеличено време за постигане на желаните резултати и позиции в Гугъл (поради останали скрити проблеми, които възпрепятстват доброто представяне на сайта в търсачките);
  3. По-голям бюджет за SEO оптимизация – най-просто казано, SEO специалистът си слага процент риск в цената, което я прави по-висока заради липсата на подробна информация за моментното състояние на неговия уебсайт. Ако сте платили за услугата SEO анализ, месечната такса за SEO услуги ще бъде по-ниска.

Искате да поръчате услугата SEO одит на сайт? Свържете се с мен още днес!

* Всички цени са БЕЗ ДДС и са в сила от 01.05.2020 г.

Заяви пакет за SEO оптимизация!

Ако, обаче, вече нямате колебание, че Вашият бизнес заслужава да се превърне в лидер в своята ниша – чудесно! Кликнете бутонът по-долу и ми пишете. Ще се постарая да Ви отговоря максимално скоро!

Кратка форма

© 2008 – 2024 SEO агенция Lilacor | Всички права запазени