Позиции в Гугъл на клиентите ми за 2011 г.

0

Позиции в Гугъл на клиентите ми за 2011 г.

Здравейте и весели празници! Желая на всички мои клиенти и читатели здрава и успешна нова 2012 г.!

Пиша тази статия, за да направя равносметка за изминалата 2011 г. и да дам отчет на себе си и на всички, които посещават моя сайт и проявяват интерес към моята работа. Реших да поместя информацията под формата на две графики, които можете да видите по-долу. Едната изобразява процентовото съотношение на позициите, на които се намират сайтовете на моите клиенти към момента, а другата – съотношението на нишите, в които оптимизирам към момента на писането на тази статия (28.12.2011 г). Както се казва – цифрите не лъжат, затова оставям те сами да говорят за себе си:

Позиции на клиентите на lilacor.com за 2011 г.

Според графиката, над 67% (2/3) от клиентите ми са на първа позиция в Гугъл. В челната тройка се намират 22.5% от клиентите ми, в челната петица – 4%, а на ключовите думи, по които клиентите ми са позиционирани между 6-та и 10-та позиция, се падат едва 6%. Тъй като гаранциите, които давам, са стандартно за Топ 10 (първа страница в Гугъл), може да се каже, че резултатите са много добри – 90% от всички ключови думи, по които оптимизирам, се намират в челната тройка. Общият брой на ключовите думи е 50 (петдесет). Няма нито един проект, по който да не съм успял да изкарам сайта в челната десятка. Средното време за постигане на резултата е около 2 месеца, но често ефектът се усеща още през първите 1-2 седмици от старта на SEO кампанията. Все пак, стандартният срок, за който давам гаранции за влизане в топ 10, продължава да е 3 месеца.

Съотношение на нишите, в които работя, за 2011 г.

Втората графика изобразява процентното съотношение между нишите, в които оптимизирам, базирано на броя резултати в тях. Условно съм разделил нишите на 4 части. Около 40% от всичките думи, по които оптимизирам се намират в диапазона до 1 000 000 резултата в Гугъл, като по-голямата част от тях са с поне 300 000 резултата. В нишата между 1 000 000 и 5 000 000 резултата попадат също голяма част от клиентите – 36%. На най-тежките онлайн ниши – от 5 милиона до 10 милиона резултата и над 10 милиона резултата се падат съответно 8% и 16%. Т. е. приблизително 1/4 от всички ключови думи, по които работя се намират в ниши с над 5 милиона резултата, а някои са дори с над 50 милиона.

Ако все още се чудите дали в SEO могат да се дават гаранции за челни позиции, не се колебайте, а ми пишете през формата за контакт и направете нещо положително за своя сайт и за бизнеса си още сега. В оптимизацията на сайтове могат да се дават гаранции, всичко опира до опит, знания и умения на оптимизатора. Не вярвайте на митове, а просто поръчайте SEO оптимизация за своя сайт и се убедете сами в ползите от една качествено проведена SEO кампания!

Повече за моите клиенти и нишите, в които оптимизирам, можете да научите в секцията ми “Клиенти“.

Comments

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*