копирайтър

Създаването на съдържание и публикуването на добри текстове е абсолютно задължително за вашето онлайн присъствие.

Защо?

В тази връзка, Conductor създаде първото научно проучване (кейс стъди), при което се е наблюдавало въздействието на образователното съдържание върху клиентите.

Познайте какви са били резултатите!

 • Участващите са посочили, че са 131% по-склонни да закупят от бранд след като са прочели съдържание от него.
 • 78% от отговорилите са посочили, че брандът е полезен, а 64%, че той е достоверен, след като прочетат съдържание, създадено от него.
 • Тези числа се повишават с 8-9% само седмица по-късно!

Но това бързо може да стане прекалено много, ако не знаете как правилно да създавате съдържание, от къде да започнете, избирайки правилния копирайтър или дори ако сами пробвате да си боравите с думи.

Това означава, че понякога вашето уеб съдържание може да бъде изместено от други важни проблеми, обвързани с бизнеса, оставайки на заден план.

И това не е добре!

Какво да правите, ако не можете да отделите време в писане на добро уеб съдържание, което да ви отличи от конкурентите?

Наемете копирайтър, разбира се!

Нека разгледаме защо се нуждате от копирайтинг услуги и как той може да ви помогне да създадете най-доброто онлайн съдържание, което някога е създавано за вашия бизнес.

Защо да наемем копирайтър?

Нека изброим 14 прекрасни причини да потърсим помощ от копирайтинг специалист.

Готови ли сте?

 1. Повече време за сутрешното ви кафе (или за каквото и да е друго, което бихте предпочели да правите вместо да пишете)

Една от основните причини да обмислите наемането на копирайтър за нуждата ви от добро онлайн съдържание, е просто за да имате самите вие повече свободно време.

Това означава, че можете да отделите спокойно колкото искате време да изпиете любимата си чаша кафе сутрин или пък да прекарате повече време, фокусирайки се върху друг аспект от бизнеса ви.

Създаването на последователно и ангажиращо съдържание може да отнеме много време и копирайтинг експертите са прекрасен начин да си го спестите.

Професионалистите в писанете на текстове са способни да създават прекрасно съдържание и то във времевите рамки, които вие им поставите.

 1. Професионалният копирайтър знае как перфектно да опише услугите ви

Когато наемате професионалист, вие не наемате просто някой, който може да пише добре. Наемате някой, който знае как да представи услугите ви по най-добрия начин.

Копирайтинг специалистите са обучени да учат колкото се може повече за различните индустрии и да създават добро съдържание за тях.

Има и много специализирани копрайтъри в конкретни области, което ги прави също идеални за вашата сфера.

Когато един експерт пише за услугите ви или за нишата, в която сте, ще видите как тя или той могат да представят сферата ви по начин, който е вълнуващ и ангажиращ за вашата аудитория.

 1. Никога няма да имате нужда да се чудите дали „роклята“ е синя или златиста

Преди известно време Интернет беше залят от феномена “Роклята”.

Никой не можеше да се съгласи с друг дали роклята е черно и синьо или бяло и златисто. Много статии се изписаха по темата.

Няколо бизнеса се възползваха от сензацията и маркетираха на аудиторията си забавен поглед над ситуацията.

Но в същото време, сме сигурни и че е имало бизнеси, които са били прекалено несигурни и са се притеснявали да се включат, защото не знаят как да се справят с тенденциите.

Още едно предимство на професионалният текстописец е, че никога няма да имате нужда да се притеснявате от това.

Можете просто да дадете свободата на копирайтъра да се възползва от трендовете и да създава идеално и забавно съдъжание за вашия блог или социални мрежи.

Това ще ви помогне да подсилите шансовете си за създаване на вирусно съдържание (вирусен маркетинг).

 1. Граматически грешки, чао!

Не всеки умее да се справя с граматика, правопис или пунктуация и това е напълно нормално.

Но когато създавате онлайн съдържание, трябва да бъдете сигурни, че всеки аспект от текстовете ви е перфектен за голямата Google машина.

Би трябвало сами да си дадете сметка дали сте добри в това или не, и ако не сте – да наемете опитен копирайтър.

Тези експерти в писането на текстове имат различни квалификации, които предполагат перфектна граматика, безупречен правопис и разбиране на пунктуацията. Това означава, че те са способни да създадат идеално съдържание за вас, за Google и за читателите ви.

Като допълнение, много копирайтъри също работят и с редактори, които проверяват създаденото съдържание, така че то да бъде изпипано до край.

А граматиката е от особено важно значение, когато става въпрос за SEO оптимизация и за да сте сигурни, че тя е добра – наемете създател на съдържание с опит.

 1. Копирайтърите знаят как да пишат убедителни текстове

Когато става въпрос за уеб съдържание, то трябва да е написано убедително.

Но не всеки има таланта да пише текстове, които да повишат продажбите, без междувременно да звучат като продавач на употребявани коли от 70-те години на миналия век.

Копирайтърите знаят колко е важно съдържанието да бъде убедително, без дори да е необходимо да се използват тромав стил, за да отегчава клиента до краен предел. Това може да има обратен ефект.

Когато сами пишете съдържанието си, то може да звучи прекалено търговско или пък да не е достатъчно убедително. Оставете това на експертите в копирайтинга, които знаят как да превърнат читателите в клиенти бързо и лесно.

 1. Понякога съществува опасността от това да сте “прекалено близо” до темата

Може да мислите, че да сте близо до сферата, в която работите, е полезно при създаването на съдържание, но всъщност това може да бъде и вредно.

Първо, когато сте прекалено близо до индустрията си, може да не осъзнавате колко объркващ е вашият жаргон за тези, които не са запознати с нея.

Второ, когато пишете за вашия собствен бизнес и услугите ви, може да ви бъде трудно да бъдете обективни.

Всички мислим, че можем да сме, но когато опрем до момента на истината, започваме да си задаваме въпроси и да се чудим дали наистина това е така.

А това може да рефлектира върху съдържанието.

Когато се обръщате към копирайтър, вие наемате някой, който може да пише за вашите услуги в прекрасна светлина, без да използва специфичен жаргон и създавайки лесно за разбиране и интересно съдържание.

 1. Копирайтъите знаят колко важно е разнообразието в съдържанието

Създаването на съдържание означава да знаете колко важно е разнообразието в него. Това е особено вярно, когато става въпрос за дълги текстове с много информация в тях.

Въпреки че дългите статии все още са най-популярни и важни за SEO практиката, вие трябва да имате и статии с по-кратко съдържание и такива със средно.

Така давате шанс на клиентите си да избират какво и колко съдържание искат да възприемат. Едни могат да имат интерес към по-кратки текстове сутрин, а да четат по-дълги след работа.

Трябва да дадете възможността на читателите да изберат какво и колко искат да четат. Копирайтърите правят това възможно и всеки техен текст е разнообразен по съдържание и дължина.

 1. Копирайрите знаят как да създават съдържание в различни формати

Създаването на текстове не означава само писането на блог постове или уеб съдържание, а също и създаването на идеи за различни мрежи и канали.

Можете да намерите копирайтъри, които могат да създават инфорграфики, видео или снимки, чрез които да се привлича интерес към социалните канали и блогове.

Дори опитните копирайтинг специалисти могат да създадат блог статия и след това да я разбият на необходимото съдържание за всички други канали.

Така това, което искате да се предаде като послание на своите читатели, може да достигне до много по-широка аудитория. Това е прекрасен начин да покриете всички бази и да позволите на читателите си да изберат съдържанието, което да прочетат.

Можете да намерите текстописци, които са опитни във всички канали на комуникация и такива, които специализират в определени, избрани от тях, за максимално въздействие на тяхната аудитория.

Каквото и да изберете, експертите в бранша ще ви помогнат да създадете интересно съдържание за много повече от един канал за комуникация.

 1. Добрите копирайтъри следят всяка промяна на Google

Google е идеалното място да бъде намерен вашият бизнес и да увеличите трафика и приходите си.

Но това може да бъде и трудно, заради различните промени, които търсачката прави непрекъснато. Почти всеки месец има значителни промени в алгоритъма на Гугъл и всеки собственик на сайт трябва да се стреми да ги следи.

Копирайтинг специалистите са тези, които винаги са подготвени. Те могат да създават съдържание, което е актуално за Google и перфектно за вашите SEO нужди и очаквания.

 1. Копирайтърите знаят как да достигнат до таргет аудиторията ви

Да достигнете до точно тази целева аудитория, до която искате, понякога може да бъде по-трудно, отколкото изглежда. Каквото и да правите, може да пропуснете точно това, което е необходимо.

Професионалните копирайтъри знаят перфектно как да достигнат до вашата таргет аудитория по всяко време – с точен органичен трафик от Google и социалните мрежи.

А когато сайтът ви получава повече трафик, имате и по-голям шанс да конвертирате (превърнете) посетителите си в клиенти.

Наемането на копирайтъри, които да създават качествено съдържание за вас, е най-доброто решение, което можете да вземете.

 1. Ще получавате свежо и ново съдържание постоянно, без да има дублиране

Свежото и ново съдържание е от голямо значение за Интернет и вие трябва да се погрижите винаги да го имате.

Лесно е да използвате едно и също съдържание из целия ви сайт. Това би отнело много по-малко време и усилия, нали?

Това обаче не е добра контент стратегия, защото потребителите биха счели това за проява на небрежност, а и много от тях не обичат дублирано съдържание.

Всъщност, Google също няма да го хареса.

Както споменахме по-рано, наемането на копирайтър не само ще ви спести време, но и ще ви помогне за създаването на ново и различно съдържание на достатъчно високо ниво. А Google ще одобри.

 1. Копирайтърите могат да направят така, че всичко да звучи вълнуващо

Интересно е как копирайтърите правят, че дори скучното съдържание в тежка и дори непозната сфера всъщност да звучи интересно.

Трудно е за вярване, но опитате ли веднъж и срещнете ли истински копирайтър професионалист, ще видите, че това е възможно.

С такъв експерт в писането на текстове е лесно да се създаде съдържание, което да е достатъчно вълнуващо за читателите.

И то няма да е интересно само за тях, но и другите бизнеси ще бъдат привлечени от вашето онлайн присъствие.

Можете да разчитате на копирайтърите да генерират интересни идеи за оригинално и вълнуващо съдържание.

 1. Копирайтърите ще ви помогат да превърнете органичния трафик в продажби

Органичният трафик е нещо, което всички предпочитат пред това да се плаща за PPC реклама.

Въпреки че рекламите са важни за онлайн присъствието ви, ако генерирате достатъчно органичен трафик, ще видите, че ще получите много по-качествени и лоялни клиенти.

Трафикът от търсачки може да доведе до по-бързи продажби и да ви помогне да задържите клиентите си, превръщайки ги в лоялни такива.

Копирайтърите могат да ви помогат да увеличите органичния трафик като създават интересно съдържание, както за социалните мрежи, така и за уебсайта ви. Така те привличат и задържат вниманието на посетителите.

Когато имате трафик от търсещи машини, вие увеличавате възможността значително да повишите приходите си и да се насладите на нови лоялни клиенти.

Запомнете, важно е да се създават връзки с клиентите си, за да искат те отново да се върнат на вашия сайт и да закупят от продуктите или услугите ви!

 1. Използвайте копирайтъри, за да навлезете в социалните мрежи

Да сте социални е от особено значение за вашето онлайн присъствие.

Един добър копирайтър могат да ви помогне да създадете идеална онлайн комуникация в социалните мрежи, чрез създаването на интересно съдъражание, което да предизвиква кликове и ангажираност.

Ако наемете копирайтър с опит в маркетинга за социални мрежи, ще забележите колко ще се увеличат клиентите ви и тяхната ангажираност, а това ще помогне на маркетинга “от уста на уста”.

Оставете всичко на магьосниците с думи

Както вече сами се убедихте, копрайтърите са страхотна идея за всеки бизнес, когато става въпрос за създаването на интересно и креативно онлайн съдържание.

Оставете съдържанието си в ръцете на професионалистите в работата с думи. Това ще ви помогне да подобрите сайта си, посланията си, а с тях и трафика, и клиентите си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *